برخی گزارشهای اولیه و غیررسمی از واژگونی یک فروند شناور نظامی درحال ساخت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بهنام «ناو طلائیه» در حوضچه خشک صنایع کشتیسازی ارتش در سواحل بندرعباس خبر میدهد.
حوضچه خشک به مکانهایی محصور در ساحل بنادر گفته میشود که برای تعمیر یا ساخت کشتی به کار میرود و برای دسترسی آسانتر به بخشهای زیرین شناور، امکان خالیکردن آب درون حوضچه وجود دارد.
ویدیوی کوتاهی که در رسانههای اجتماعی از صحنه واژگونی این شناور منتشر شده، یک کشتی را نشان میدهد که در آبی کمعمق بر پهلوی خود قرار گرفته و چند نفر بر روی عرشه آن، با آویزانشدن به نردههای کناری کشتی که حالا بهسمت بالا قرار گرفته، تلاش میکنند تا به داخل آب پرت نشوند.
Iranian Navy ship named Talayieh which was still under construction was capsized in the dry dock in Bandar Abbas. One person is reportedly killed in the incident. pic.twitter.com/0LFLLEZxMd
— Mehdi H. (@mhmiranusa) December 5, 2021
براساس گزارشهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی، دستکم یک نفر در این حادثه جان خود را از دست داده است.
کریس بیگر، از مدیران شرکت آمریکایی تجزیهوتحلیل دادههای جغرافیایی به نام «هاکآی ۳۶۰» (HawkEye 360)، با انتشار تصویری ماهوارهای مربوط به سواحل بندرعباس که شرکت تصویربرداری و نظارت ماهوارهای «پلانتلبز» روز شنبه چهارم دسامبر (۱۳ آذرماه) ثبت کرده است، در حساب توییتر خود، نوشته است که این تصویر، «واژگونی ناو طلائیه، از نوع جماران» را تایید میکند.
@planet imagery captured on 04DEC2021 confirms that the Jamaran variant known as Talayieh (or Talaieh) appears to have capsized while in the dry dock at Bandar Abbas. pic.twitter.com/B3WyqEl55V
— Chris Biggers (@CSBiggers) December 6, 2021
هنوز رسانهها و مقامهای جمهوری اسلامی ایران درمورد این گزارشها، اظهار نظری نکردهاند.
براساس گزارشهای پیشین رسانههای ایران، طلائیه، یک شناور اطلاعاتی و تجسس نیروی دریایی ارتش با ۹۴ متر طول و ۱۴۰۰ تن وزن، مجهز به آشیانه نگهداری بالگرد و از ناوچههای «کلاس موج» است. ناو «جماران» نخستین کشتی ساختهشده از این کلاس بود که در ایران ساخته شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش خبرگزاری فارس، ناو طلائیه که بهمنظور جمعآوری اطلاعات نظامی از شناورهای هدف با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات شنودی، راداری، مخابراتی و اطلاعاتی در دست ساخت بود، در آذرماه ۱۳۹۷ بیش از نیمی از مراحل ساخت خود را طی کرده بود.
واژگونی ناو طلائیه نخستین سانحه برای کشتیهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سال جاری نیست. پیش از این، در خردادماه، کشتی جنگی خارک که دومین ناو بزرگ نیروی دریایی ارتش محسوب میشد، در نزدیکی بندر جاسک در جنوب غربی ایران، آتش گرفت و در کمتر یک روز غرق شد.
بهمن سال ۱۳۹۶ هم ناوشکن دماوند در دریای خزر پس از برخورد با موج شکن غرق شد.